Thaise Yoga massage

Share
Print Friendly, PDF & Email

Nuad Boran, is de officiële Thaise benaming voor Thaise Yoga massage. Een eeuwenoude, unieke en krachtige massagetherapie die al meer dan 2000 jaar in Thailand beoefend wordt als genezingsmethode. De Thai ziet ziekte als een onbalans in het lichaam en/of geest. Thaise Yoga massage brengt een uitgebalanceerde combinatie van ontspanning, zal vitaliseren en brengt je in balans. Meditatie zorgt voor stilte en ontspanning. Yoga, massage en acupressuur zet je in beweging.

Het gebied dat tegenwoordig Thailand is, bevond zich in het midden van belangrijke migratie routes waar diverse culturen door heen trokken. De Thaise Yoga is dan ook beïnvloed door diverse invloeden uit allerlei culturen.

De Indiase Ayurvedische traditie, Yoga en Boeddhisme liggen aan de oorsprong van de Thaise Yoga massage. De persoonlijke arts van de koning Jivaka Kumar Bhacca en tijdgenoot van Boeddha werd genoemd in de boeddhistische geschriften van de 2e eeuw voor Christus en wordt als de grondlegger gezien van de Thaise geneeskunde die naast kruidengeneeskunde ook bestond uit een massagetherapie.

Aangenomen wordt dat 2500 jaar geleden door Indiase Boeddhistische monniken en Ayurvedische therapeuten deze naar Thailand is gekomen. Met het verspreiden van het Boeddhisme werd ook deze medische kennis, massage technieken en andere helingstechnieken in de tempels en kloosters gepraktiseerd.

Naast de Indiase wortels zijn er ook invloeden van uit China te vinden.

Met de komst van de westerse geneeskunde in Thailand verminderde de populariteit van Thaise helingsvormen en massages. Ook de tempels en kloosters dienden niet langer als het centrum van educatie en healing. Op het platteland bleef de traditie echter bewaard en doorgegeven aan volgende generaties.

De laatste decennia is er een opleving van Thaise Yoga massage en oosterse helingsmethoden vanwege groeiende interesse in alternatieve geneeswijzen. Inmiddels is het heel populair geworden zowel in Thailand als in de westerse wereld.

De 5 aspecten van Thaise Yogamassage

  • Yoga: is een uit India gebaseerde vorm van lichaamswerk in combinatie met acupressuur uit China. Dit in combinatie met de al bestaande Thaise geneeskunde vormt de massagevorm zoals deze heden ten dage gepraktiseerd.
  • Acupressuur: De energiebanen die in het lichaam lopen wordt middels vingers, elle bogen, voeten en knieën aan gewerkt om op deze wijze blokkades op te heffen en ontspanning van lichaam en geest te bevorderen.
  • Meditatie: dit is een vorm van massage waarbij men in een meditatieve staat gebracht kan worden. Belangrijk is om de stilte te respecteren en de ademhaling te synchroniseren met de klant.
  • Reflexologie: belangrijk deel van de massage wordt op de voeten uitgevoerd. Voeten bevatten reflexologie punten die in contact staan met het gehele lichaam en alle organen.
  • Helende kracht: Deze holistische massage zorgt voor ontspanning, stress vermindering, lichaamsbewustzijn, voorkomen van ziektes, het helen van fysiologische systemen en het vrij laten stromen van energie (prana).

Afspraak maken of meer informatie?

Bel voor een afspraak Astrid van Amerongen tel + 31 6 15 00 50 30
of neem contact op via de mail: astrid@dewondercoach.nl

Share