Deze methodiek is ontwikkeld door de psycho analyticus Bert Hellinger. De methode zorgt ervoor dat de onderlinge verhoudingen en verstrikkingen in familiesystemen zichtbaar worden gemaakt.

 

Binnen families maakt elk lid hier deel van uit en heeft recht op zijn of haar eigen plek. Het reikt zelfs zo ver dat personen die niet meer fysiek aanwezig zijn door bijvoorbeeld adoptie, uitgestoten zijn, scheiding, zelfmoord of overlijden nog immer deel van het systeem uitmaken. Belangrijke gebeurtenissen binnen families kunnen een diepe impact hebben op de onderlinge verhoudingen en energieën in het familiesysteem.

 

Hoe het familiesysteem kan werken of beperken

Beperkende opvattingen, niet functionele gevoelens en problematieken die we ervaren in ons leven komen dikwijls voort uit ons familiesysteem.

In veel gevallen komen deze voort uit verstrikkingen in het familiesysteem, dit kan voortkomen uit het dragen van iemands last, identificatie met iemand uit de familie, diepe loyaliteit naar iemand toe of bijvoorbeeld een andere plek nemen in het systeem.

 

Ieder van ons is onderdeel van meerdere systemen, denk aan je gezin, je vriendenkring of de sportclub waar je bij je bij zit. Elk systeem kent zijn eigen, wederom deels onbewuste, regels. In het gezin komen deze regels en structuren het best naar voren. Iedereen heeft een bepaalde plek of een rol binnen het gezin. De rol die je binnen jouw gezin vertegenwoordigd is bepalend voor hoe jij in het dagelijks leven je dingen doet. Maar wat nou als deze rol jou beperkt in de dingen die je wilt bereiken? Door middel van systemisch werk, beter bekend als familieopstellingen, kun je de plek innemen die wel bij je past.

 

Verstrikkingen zichtbaar maken

We stellen het familiesysteem ruimtelijk op waardoor een energetisch werkveld ontstaat waarin verstrikkingen in het systeem zichtbaar en tastbaar worden.

 

Zo wordt je in staat gesteld te ervaren hoe onopgeloste of onbesproken problemen je leven kunnen beïnvloeden. Onder mijn begeleiding gaan we dan schuiven in de opstelling waardoor de onderbroken energie stromen weer op gang kunnen worden gebracht. Er ontstaat vaak op raadselachtige wijze een verschuiving in de emotionele samenstelling van het familiesysteem.

 

Met familie opstellingen is het mogelijk oude patronen te doorbreken en echt het leven te leiden dat voor jou bedoeld is!

 

Kosten

De kosten voor een 60 minuten privé consult bedragen € 135,-.

Afspraak maken of meer informatie

Bel voor een afspraak Astrid van Amerongen tel + 31 6 15 00 50 30
of neem contact op via de mail: astrid@dewondercoach.nl