Gezondheid, lifestyle en voeding

Share

Heb jij ook zo’n moeite om een gezonde levensstijl na te streven? Voel je je vaak vermoeid en heb je weinig energie, mogelijk een pondje te veel? Met al die verleidingen op de loer, het gebrek aan tijd en inspiratie is het zeer verleidelijk om af te gaan op wat marketeers ons allemaal aan zogenaamd gezonde voeding voorschotelen. We worden er mee omgeven!

 

We kunnen als consument op dit moment lastig verantwoorde keuzes maken voor gezonde voeding, het wordt ons allemaal niet gemakkelijk gemaakt en het wordt ons ook eigenlijk niet goed geleerd. Om maar een voorbeeld te noemen we worden door diverse specialisten of diëtisten een zogenaamde algemene waarheid verkondigd en als je niet bereid bent om er veel tijd in te steken om te kijken of de beweringen waar zijn worden we uiteindelijk ongemerkt zwaar beïnvloed en slaan we een verkeerde weg in.

 

Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor je gezondheid of die van je gezin.

Zijn die 'gezonde' producten echt zo gezond?

Als je boodschappen doet wordt je gewaar van al die marketing trucs die men toepast om je te verleiden deze producten in je mandje mee te nemen en je gezin voor te schotelen. Schreeuwende teksten waarin men toespelingen maakt op allerlei gezonde toevoegingen die in de producten zitten - in de vorm van vitaminen en mineralen - verleiden je tot aankoop. Dat er vervolgens ook heel veel ongezonde ingrediënten in de producten zitten vertellen ze er gemakshalve niet bij. Suikers, zoetstoffen, verkeerde (trans) vetten, een heel scala aan E-nummers, ga zo maar door. En ook al wordt er beweerd dat er vitaminen aan zijn toegevoegd wil niet per se zeggen dat dit goed is. Er zijn veel chemische vitamines in omloop die wel de titel mogen dragen maar dit vanwege de chemische samenstelling zeker niet dezelfde werking hebben als natuurlijke vitaminen. Vaak kan het lichaam deze stoffen niet verwerken, met andere woorden is het uiteindelijk weggegooid geld.

Voorkomen is beter dan genezen

Inmiddels komen er steeds meer mensen achter dat het met de integriteit van partijen in de voedingsmiddelenbranche ver te zoeken is. Er staat maar een belang voor op en dat is eigen of aandeelhouders belang. Dat mensen uiteindelijk ziek worden van het consumeren van deze producten schijnen weinig partijen mee bezig te zijn sterker nog ook de overheid loopt hopeloos achter de feiten aan.

Dat dit gebeurt in dit tijdperk is voor mij onbegrijpelijk, we houden ons wel vanuit de politiek sterk bezig met het bestrijden van de symptomen, namelijk zorgen dat de kosten van de gezondheidszorg betaalbaar blijven, dat niemand een keer wakker wordt dat we op deze manier aan enorme kapitaalvernietiging doen, zet te denken. De sleutel om enerzijds mensen gezonder te krijgen, de kwaliteit van leven te verhogen en als verlengstuk hier van de kosten te kunnen blijven managen ligt in maar een aanpak preventie, preventie en nog eens preventie.

Begin bij jezelf

En waar begint dit: bij jezelf. Als je bereid bent om de verantwoordelijkheid te nemen over je gezondheid en die van je gezinsleden zal je in ieder geval een serieuze poging ondernemen om zo verantwoord mogelijk met je gezondheid om te gaan en vroeg of laat niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Kun je in bepaalde gevallen alle ziekten voor 100% vermijden, nee dit zou te ver gaan deze belofte kun je niet doen, wel kun je door een juiste levensstijl aan te wenden veel voorkomen.

We hebben ons de afgelopen decennia een levensstijl aangemeten die totaal niet bij ons past en inmiddels leidt tot een groot aantal structurele problemen in onze gezondheid (zorg). We zijn enorm beïnvloed door de Amerikaanse levensstijl en die heeft niet veel goeds met zich mee gebracht. We noemen het niet voor niets 'junkfood'.

Veel ziekten nemen inmiddels epidemische vormen aan en worden vervolgens teruggedrongen dan wel onderdrukt door de inzet van een breed scala aan farmaceutische middelen. Je moet hierbij denken aan Diabetes, ziekten van het immuunsysteem, kanker, ADHD en zo kunnen we er nog vele opnoemen. Iedereen kent wel iemand in zijn directe omgeving, jong of oud die door een van de vele ziekten getroffen worden. En ja zo is het cirkeltje weer rond, we morrelen aan onze voeding, we nemen niet meer de tijd voor essentiële zaken en dan vinden we het vreemd als mensen vervolgens ziek worden, dan stoppen we er maar een pilletje in en dan kunnen we gewoon weer vrolijk verder met elkaar. Zo houdt het elkaar allemaal in stand. De vraag is wil je zo leven of zie je een ander beeld voor je.

Je kunt het!

Indien je gemotiveerd bent om hier voor jezelf een doorbraak in te forceren ligt er een nieuwe wereld voor je open. Het is mogelijk om iedere dag gezond te eten en je frisser en energieker te voelen en zo je gezondheid op een goede manier in stand te houden. Als je een gezonde maaltijd in 10 minuten op tafel wil zien te krijgen heb ik nieuws voor je dat is onmogelijk.

Je zult bereid moeten zijn om er tijd in te steken en het bereiden van een gezonde en waardevolle maaltijd als een belangrijke taak te zien.

Krijg meer balans in je leven!

Herkenbaar? Ik kan je helpen met het opnieuw inrichten van je leven, er vanuit gaande dat je de bereidheid hebt ‘oude overtuigingen’ overboord te zetten en op een andere manier naar de wereld te kijken.

 

Op deze wijze creëren we samen een nieuw levenspad en voedt je je met waardevolle levensenergie en helpt je om meer balans in je leven te krijgen.

Goed voor je lichaam zorgen betekent een investering, je krijgt er iets onbetaalbaars voor terug!

In mijn coaching praktijk kijk ik holistisch naar wat je als mens nodig hebt om er een gezonde levensstijl op na te houden. Dit strekt zicht uit niet alleen tot het creëren van een gezond voedingspatroon. We richten ons ook op de mentale achtergronden van een gezond leven.

Afspraak of meer informatie?

Bel voor een afspraak Astrid van Amerongen tel + 31 6 15 00 50 30
of neem contact op via de mail: astrid@dewondercoach.nl

Share