Share
Print Friendly, PDF & Email

Boek Manuscript der Kroonjuwelen; Astrid haar hoofdstuk

 

Op 28 november 2020 is het boek Manuscript der Kroonjuwelen gelanceerd. Een boek van initiatiefneemster Gerda Duin die tevens het vrouwenplatform vrouwenverbinding.nl heeft opgericht. In het boek staan 25 vrouwen centraal die hun persoonlijke verhaal vertellen.

 

Ik ken Gerda Duin al een aantal jaren en wij werken op een aantal zaken samen en spreken elkaar regelmatig over nieuwe ideeën of ontwikkelingen. Toen Gerda het idee lanceerde over dit boek was ik direct enthousiast om hier mijn medewerking aan te verlenen.

 

Het vertellen van levensverhalen is een zeer krachtige bron van inspiratie voor anderen en ik gebruik levensverhalen of metaforen heel vaak in mijn coaching sessies, mensen herkennen zich hier bijna altijd in omdat ze zeer toegankelijk zijn. Levensverhalen en metaforen leveren een enorme bijdrage aan het creëren van inzichten en positieve bijdragen in veranderingsprocessen bij mensen. Nog veel meer dan we vaak denken. Levensverhalen en metaforen herinnert men zich sterk omdat er ook een bepaalde emotie bij gecreëerd wordt die in het lichaam wordt opgeslagen.

 

Het beschrijven van mijn “eigen” persoonlijke verhaal vond ik nog wel een uitdaging om tot de kern te komen wat ik over wilde brengen. Dat ik tijdens het proces merkte dat ik onbewust “mijn verhaal” vanuit de 3e persoon had beschreven. De verklaring hiervoor die ik achteraf heb getrokken en zoals ik er nu naar kijk, dat mijn ervaring in deze periode ook te veel emoties teweegbracht. Ik vermeed eigenlijk om bewust zelf terug in de tijd te gaan, te pijnlijk.

 

Toen mijn eerste concept gereed was kwam ik tot de conclusie dat het verhaal direct vanuit mijzelf natuurlijk het meest krachtig was waarna ik het herschreven heb. Herschreven hoe ik deze intense periode in mijn leven heb ervaren en vooral welke invloed het op mij en mijn leven heeft gehad. 2010 was een zeer heftig jaar voor mij waarin ik binnen 6 maanden mijn moeder plotsklaps verloor, mijn man 6 weken daarna met spoed werd opgenomen in het UMC met een levensbedreigende vorm van beenmergkanker en een dubbele longontsteking die hij net overleefde en 6 weken daarna ik werd aangereden door een vrachtwagen toen ik met mijn scooter naar mijn werk reed. Een frontale aanrijding, de chauffeur had mij niet gezien waardoor ik van mijn scooter werd geslingerd en aan de andere kant van de weg belandde met mijn hoofd tegen een betonpaal en buiten bewustzijn raakte. Een situatie die nogal wat consequenties had de jaren die volgde met veel lichamelijk en mentaal leed en niet te vergeten economische effecten waar je ook mee geconfronteerd wordt als zelfstandige.

 

Kort gezegd hoeveel kan een mens hebben in zo’n korte periode en hoe verwerk je dit! In een korte periode waarin je denkt dat je je leven aardig op de rit hebt opeens alles in een half jaar compleet veranderen.

 

Vanuit bovenstaande levenservaringen ben ik uiteindelijk aan het schrijven geslagen en ik denk dat het goed gelukt is om vanuit mijn bron de belangrijke waarden, overtuigingen te benoemen, de levensvraagstukken die mij drijven en hoe ik op deze wijze invulling wil geven aan mijn leven.

 

Een van mijn drijfveren om hieraan mee te werken is door te geven hoe al deze ervaringen mij als vrouw en mens hebben gevormd. Wat ik hieruit heb mogen leren en wat ik aan leermomenten kan doorgeven aan andere mensen in mijn omgeving. Ik hoop op deze wijze als inspiratiebron te kunnen fungeren.

 

Het boek is al zeg ik het zelf een echte aanrader geworden. Als je interesse hebt om mijn levensverhaal en dat 24 andere vrouwen te lezen in Manuscript der Kroonjuwelen kun je het bij mij bestellen. Ook leuk als cadeau om weg te geven. Mail mij op astrid@dewondercoach.nl. De kosten van het boek bedragen € 28,50 per exemplaar exclusief verzendkosten.

Afspraak of meer informatie?

Bel voor een afspraak Astrid van Amerongen tel + 31 6 15 00 50 30
of neem contact op via de mail: astrid@dewondercoach.nl

Share