Klankschaal therapie – sessie

Share
Print Friendly, PDF & Email
IMG_7527

Effecten klankschalen en werkzaamheid;

 

Ik gebruik in mijn praktijk Klankschalen die met de hand zijn vervaardigd en afkomstig zijn uit 2 gebieden in de Himalaya; het Mustanggebied en de Kathmandu vallei in Nepal. In Nepal zijn klankschalen onderdeel van de eeuwenoude Boeddhistische cultuur. Deze schalen worden geheel met de hand gehamerd en bewerkt volgens een al eeuwenoude filosofie en procedé. Mijn zeer speciale Moonbowl werkt bijvoorbeeld op het hartgebied en is door één zeer ervaren expert uit de Kathmandu vallei vervaardigd. Voordat deze schaal is vervaardigd is er een speciale ceremonie, diegene reinigt zichzelf, knipt zijn nagels, wast zijn haar en gaat vervolgens in meditatie. De schaal is bij een vuur in de buitenlucht gehamerd onder de volle maan. Iedere schaal dient de toets der perfectie te doorstaan, is er ook maar één kleine onvolkomenheid dan wordt de schaal niet in gebruik genomen!

 

Elke klankschaal die ik in mijn praktijk gebruik heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur die ingezet wordt voor specifieke behandelingen gericht op het vraagstuk van de cliënt. Het belang van de juiste frequenties inzetten is leidend om het gewenste resultaat bij mijn cliënten te bereiken.

 

Klankschalen worden over het algemeen toegepast in meditatie vanwege de rustgevende klanken en ontspanningstechnieken. Ik werk in mijn sessies na het gezamenlijk identificeren van het vraagstuk met een breed scala aan klankschalen die allen een eigen klank en trillingsfrequentie teweegbrengen. De klanken en frequenties van de schalen werken in op het bewuste, onbewuste, alle organen en ons geestelijk en lichamelijk welzijn. De werkzaamheid van de frequenties van de klankschalen en ademhalingstechnieken zorgen voor het wegnemen of loslaten van fysieke en mentale gevoelens van onbehagen of trauma’s waar heling dient plaats te vinden.

 

Bij welke klachten:

 

Klankschaaltherapie wordt vooral veel toegepast als ontspannende behandeling in de strijd tegen persoonlijke trauma’s, harmoniseren van je chakra’s, bewustzijn vergroten, stress, spanning, ADHD-ADD, autisme en burn-out.

Ook wordt klankschaaltherapie toegepast bij slaapproblemen en bij een breed scala aan lichamelijke klachten waar men vaak al jarenlang mee rondloopt en men in de westerse geneeskunde geen oplossing voor heeft en doctoren aangeven dat je er maar mee moet leren leven.

Kinderen reageren zeer goed op klankschaaltherapie, deze worden op een meer “speelse” manier gegeven. De effecten die ik ervaar is dat kinderen rustiger worden, meer in balans zijn, slaap en waak ritme verbeterd en beter gebruik maken van hun communicatieve vaardigheden.

 

De duur van therapie door middel van klankschalen varieert van persoon tot persoon. Ervaring leert dat men over het algemeen meerdere sessies nodig heeft om op diepere lagen te werken en tot het gewenste resultaat te komen. Veel klanten komen een aantal malen per jaar om een ontspannende sessie te ondergaan gezien de positieve effecten die het heeft op hun leven en welzijn. Voor recensies van een groot aantal klanten deze kun je teruglezen op klantervaringen

 

Persoonlijke sessies in groepsverband met familie of vrienden op locatie kunnen we ook verzorgen, het tarief is dan afhankelijk de wensen voor een dergelijke sessie. Uitgangspunt is onder andere het aantal deelnemers, lengte van de dag en aanvullende wensen. Mogelijkheden op aanvraag.

Ervaar de oplossing

Persoonlijke ervaringen zoektocht naar oplossingen;

De afgelopen decennia heb ik mij gericht op het meer aandacht vragen om reguliere en complementaire zorgmogelijkheden te verbinden om onze fysieke en mentale gezondheid in onze samenleving op een hoger plan te krijgen. Eén van de redenen dat ik mij hier voor inzet is dat ik zelf als ervaringsdeskundige aan den lijve ondervond hoe belangrijk een juiste en goede zorg is nadat ik op een mooie voorjaarsochtend rijdend op mijn scooter naar mijn werk aangereden werd door een vrachtwagen.

Ook waren er de afgelopen jaren serieuze gebeurtenissen in ons gezin en familie en hebben ik en mijn man ons samen gericht op het zoeken naar passende oplossingen voor de effecten die ontstaan waren op onze gezondheid en ons leven.
Naast deze persoonlijke reis was ik sinds 1999 actief om mensen te coachen die op welke wijze dan ook geconfronteerd werden met persoonlijke uitdagingen, beperkte overtuigingen, problemen privé en op het werk, stress, slaap of andere lichamelijke problemen ervaarde, topsporters die tegen grenzen aanliepen en die hulp zochten.
In mijn eigen reis was ik er inmiddels achter dat we in de westerse wereld merendeel van de tijd aandacht besteden aan symptomen en niet op zoek gaan naar de oorzaak en dat dit een denk en systeemfout is met grote gevolgen. Dit kunnen we dagelijks om ons heen ervaren.

In het huidige zorgsysteem zien we dat een aantal zaken waar we best goed in geworden zijn en bewondering afdwingen zoals bijvoorbeeld orgaantransplantaties, hart, knie en heupoperaties. Zeg maar het vervangen van fysieke onderdelen van het lichaam.

Als we het hebben over de mens als geheel en alle onderling werkende systemen (body, soul and mind), onze organen, hormoonsysteem, microbioom, immuunsysteem, hersenen en bewustzijnsniveau om er maar een paar te noemen dan zijn we hier in de westerse wereld helaas nog niet goed in en wordt hier in de zorg weinig aandacht aan besteedt.
We hebben een zorgsysteem gecreëerd dat middels medicijnen symptomen onderdrukt bijna altijd ten kostte van andere belangrijke processen in het lichaam. Medicijnen die een waslijst aan bijwerkingen en schadelijke neveneffecten veroorzaken en het probleem niet echt oplossen.

De traditionele en al eeuwenlange in het oosten gepraktiseerde geneeswijzen als ayurveda, acupunctuur, acupressuur, massage, meditatie, adem en klankschaaltechnieken maken gebruik van de (levens-) energie die in de mens en natuur aanwezig is en neemt als uitgangspunt balans in onze fysieke en mentale gezondheid. Bij ziekte kijkt men verder dan het symptoom, er wordt gezocht naar de oorzaak c.q. onbalans.

Belangrijk en ongelofelijk onderschat in het menselijk lichaam is het bereiken van totale ontspanning. Helaas is op dit moment ontspanning een fysieke en mentale staat die veel mensen vanwege een stressvolle omgeving niet meer zelf kunnen bereiken. Hier door ontwikkelt men allerlei negatieve symptomen en raakt men serieus uit balans. Middels de klankschaaltherapie die ik geef in combinatie met ademhalings- en meditatietechnieken is het doel om vanuit de bereikte ontspanning ons zelfhelend vermogen aan te spreken dat vervolgens een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van je gezondheid, welzijn en het verkrijgen van nieuwe (levens-) inzichten. Het unieke van deze therapie is dat het niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving positieve effecten teweegbrengt.
Juist het combineren van beide “werelden” samen met mijn kennis en persoonlijke ervaring op “life changing” events vinden cliënten een enorme toegevoegde waarde in mijn aanpak en begeleiding.

Eeuwenoude technieken;

Al eeuwenlang worden klanken door Monniken en Sjamanen in geloven en rituelen gebruikt voor bewustzijnverruimende effecten, bevorderen van de gezondheid en healings.
Een onderdeel dat wij in de westerse wereld wederom kan ik zeggen gelukkig aan het ontdekken zijn. Voorbeeld hiervan is dat onze hersenen op meerdere verschillende hersengolven functioneren en hier helaas weinig effectief gebruik van maken.
Wij hebben ons in de westerse wereld laten verleiden door slechts een deel van onze capaciteit te gebruiken, met name actief Alfa en Beta en dat is zijn we aan het ontdekken op vele fronten een beperking gebleken. Ons potentieel is namelijk als mens veel groter dan dat ons geleerd is.
Het spectrum bestaande uit Gamma 38-80Hz, Beta 14-38 Hz, Alfa 8–14 Hz, Theta 4–8 HZ en Delta 0.5-4 Hz hebben allen hun eigen functionaliteit. Delta is zeer belangrijk is in ons diepe slaapritme, Beta kan bij training ervan de cognitieve prestatie en flexibiliteit verhogen energie en helderheid geven. Theta is van belang om taken uit te voeren en te concentreren (focus) en Gamma hangt samen met integratie van cognitieve informatie en binding met het specifieke proces.

Nieuwe stap wetenschappelijk onderzoek met positieve resultaten:

 

Tot een aantal jaren geleden was er weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van klankschaaltherapie en inzet van deze alternatieve vorm van het bevorderen van onze gezondheid en welzijn. We wisten uit ervaring, de praktijk en de “overlevering” dat het grote effecten te weeg kon brengen. In de westerse samenleving wordt empirisch bewijs en in de praktijk ervaren door een selectief aantal artsen wel serieus genomen. Helaas het merendeel van de zorg neemt het niet als volwaardig bewijs aan. Als er geen wetenschappelijk onderzoek is dan wordt het niet geïntegreerd in de zorg ondanks dat de praktijk wel effectiviteit uitwijst.

Inmiddels begint men wetenschappelijk onderzoek te doen en spreekt men in de onderzoeken die zijn gedaan over voorzichtige voordelen als verbeteren van psychologische en fysieke resultaten bij kankerpatiënten, voordelen bij pijnbestrijding, verlagen van vermoeidheids en stressverschijnselen, positief voor hartslag – boosheid – verwarring – ademhaling – zuurstof opname en algeheel welzijn verbetering door minder stress en depressie en slapeloosheid. Er dient nog uitgebreider onderzoek te worden gedaan, gelukkig zijn de eerste schreden nu gezet dat de duizenden jaren van ervaring en resultaten wetenschappelijk ook in de westerse samenleving onderbouwt worden en belangrijker nog erkent.

Onderstaand voor je informatie een aantal links naar wetenschappelijk onderzoek;

 

Meditatie – vrouwen en borstkanker

Positieve effecten van klankschaal therapie op welzijn

Yoga en Meditatie met positieve effecten bij kanker patienten

Afspraak of meer informatie?

Bel voor een afspraak Astrid van Amerongen tel + 31 6 15 00 50 30
of neem contact op via de mail: astrid@dewondercoach.nl

Share