Stichting Sick and Sex

Share
Print Friendly, PDF & Email

Samenwerking Stichting Sick and Sex en de Wondercoach

 

Bij ziekte samen met je partner een nieuwe weg ontdekken in liefde, intimiteit en je seksuele leven.

 

Sinds 2018 zijn mijn man en ik een samenwerking aangegaan met Dr. Henk Elzevier en Lideweij Hylarides van de Stichting Sick and Sex waarin wij als ambassadeurs een bijdrage willen leveren aan het kweken van begrip en het bespreekbaar maken van de invloeden die mensen ervaren op hun intimiteit, liefdes en sexuele leven indien één van de partners geconfronteerd worden met ziekte of een beperking.

 

Wij vonden het een aansprekend initiatief en als wij een bijdrage kunnen leveren gezien onze eigen ervaringen en zo grensverleggend bezig kunnen zijn rondom dit taboe en oprecht mensen verder kunnen helpen is dat natuurlijk mooi om te ervaren.

 

Er lopen een groot aantal mensen rond en gezien de statistieken dichter in de buurt dan je denkt die met dit onderwerp worstelen.

 

Er zijn voldoende redenen waarom men het thema niet bespreekbaar durft te maken variërend van onzekerheid, ervaren van schaamte of bang zijn voor de reacties uit de omgeving. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen hierin. Ook denken mensen dat zij hier alleen in te staan en zich vanuit deze gedachte minderwaardig of niet compleet voelen. Ook kan het je relatie danig in de weg staan doordat men het lastig vindt om het met de eigen partner te bespreken en zo kan het gebeuren dat men uiteindelijk voor de situatie wegloopt. En voor dat je het weet wordt je ziekte of de klachten je identiteit en als je niet oppast ook met een extra uitdaging in je relatie. Zo alles bij elkaar wel heel erg veel om mee om te gaan.

 

Zaken die je altijd als vanzelfsprekend hebt gehouden voor jezelf of in je relatie daarvan zie je dat deze op losse schroeven komen te staan. Vervolgens is dan de vraag hoe ga je er mee om, hoe maak je dit bespreekbaar, is er voldoende veiligheid in je relatie om dit te bespreken, hoe staat het met de behoefte van je partner.

 

Je komt dan op vraagstukken hoe ontdek je je nieuwe ik, hoe blijf je in contact met je partner en hoe vinden een nieuwe “samen” .Hoe ontstaat er weer nieuwe ruimte en een dialoog over intimiteit, liefde en seksualiteit.

 

Herkenbaar?. Om mensen de hand te reiken hebben we in gezamenlijkheid een laagdrempelige en openhartige video geproduceerd waarin wij als partners het verhaal vertellen van onze eigen reis. Het is een aansprekende video geworden waarin wij als doel hebben dat mensen gestimuleerd worden hun eigen reis te maken dan wel hulp te vragen in de eigen ontdekkingstocht.

 

Mocht je vragen hebben over de stichting of hoe we je zouden kunnen begeleiden dan zijn we bereikbaar op info@dewondercoach.nl

Bijgaand laatste artikel van Dr. Henk Elzevier (LUMC en Stichting Sick and Sex)

Hoe als man om te gaan met intieme klachten bij ziekte.

Share