Best Gelukkig

Goede baan, een mooi huis, een fijn gezin en een leuke auto voor de deur. Niets te klagen zou je zeggen. Dat had ik ook niet en toch, ken je het gevoel dat er iets mist? Overal waar ik kwam maakte ik direct contact – of het nu de glazenwasser was of de directeur – en spraken we direct op persoonlijk niveau. Dat pure contact met mensen, mensen verder helpen in hun persoonlijke vraagstukken en persoonlijke groei, dat gaf mij altijd een bevredigend gevoel.

 

Het voelde als thuiskomen

We gaan terug naar 1999. Op een middag kwam mijn man thuis van een NLP trainingsdag: ‘Astrid, dat is echt wat voor jou!’ Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor een opleiding NLP. Vanaf dag 1 voelde het als thuiskomen; Aha, nu weet ik waarom ik doe wat ik doe! Dit was de start van een nieuwe zingeving in het leven, een breed scala aan trainingen in persoonlijke groei en ontwikkeling die leidde tot een nieuw perspectief om mensen die tegen de nodige levensuitdagingen aanlopen te coachen.

 

Ik koos voor het leven dat ik wilde leven

In juni 2010 veranderde letterlijk in één klap mijn leven, ik werd geschept door een vrachtwagen en overleefde het maar net. Een intense tijd van herstel, loslaten en opnieuw mijn leven indelen volgde. Vermoeidheid, angst, pijn, het gevoel vast te zitten, ik moest er allemaal doorheen. NLP heeft me zoveel handvatten gegeven en heeft me de grootste schat doen inzien: het leven zelf! Een leven waarin alles mogelijk is, het leven is een wonder. Jij bent een wonder.

Iedereen maakt van tijd tot tijd heftige dingen mee, leven is pijn. Of je ermee blijft zitten en lijdt, dat is een keuze!

Sla je vleugels uit!

Eenmaal hersteld wist ik het zeker: ik wil mensen begeleiden naar dezelfde rust en vrijheid die ik heb gevonden. Ik vergelijk het wel eens met een vogeltje in een kooi, het deurtje heeft altijd al open gestaan, maar dat wist het vogeltje niet. Alles is er al, je hebt jouw wonder al bij je. Je hoeft alleen je vleugels uit te slaan!

Mijn achtergrond

Na een mooi carrière pad van 16 jaar bij de KLM waar ik werkzaam was in diverse functies op de marketingafdeling heb ik daarna de overstap gemaakt naar de modebranche. Ik startte in een verkoop functie als accountmanager waarbij ik detailhandel klanten adviseerde. Parallel aan mijn maatschappelijke carrière ben ik al lange tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling.

In 2000 ben ik begonnen met de opleidingen Practitioner NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Master NLP. Tijdens de opleiding Oplossingsgericht Werken en bij het assisteren van de Jongeren week NLP ontdekte ik dat mijn kracht ligt in het coachen. Vanuit deze gedachte ben ik de coach opleiding gaan volgen zodat ik vorm kon geven aan mijn ambitie. Sindsdien heb ik mij erop gericht om mensen die een beroep op mij doen en die ergens in hun leven in de knel zijn geraakt weer in hun ‘kracht’ te zetten.

In het kader van creëren van balans in je leven kijk ik holistisch naar mensen die ik coach. Balans tussen body, soul en mind is van groot belang. De oosterse wereld kijkt op een andere manier naar het leven. Dit is een enorme aanvulling op mijn NLP achtergrond. Naast het coachen geef ik klankschaal therapie, individueel en sessies met groepen. Yoga en meditatie lessen in mijn eigen praktijk in Almere en geef tevens groepslessen bij Green Central en Gaia yoga studio in Almere of op lokatie van diverse opdrachtgevers.

Ik ben getrouwd met Ricardo van Amerongen en wij hebben samen twee fantastische kinderen, onze zoon Ruben (geboren 1997) met passie voor wakeboarden en Jane (geboren 2003) die de passie voor het wakeboarden met haar broer deelt en daarnaast ook graag hockey speelt.

Ik zou het geweldig vinden om met jou of jullie samen te werken. Waarom?

 • Omdat NLP heeft mijn leven heeft veranderd.
 • Omdat ik het geweldig vind mensen in aanraking te laten komen met NLP en Oplossingsgericht werken en hen meer op hun spiritualiteit te laten vertrouwen.
 • Omdat je er zoveel plezier van kunt hebben en het je leven verrijkt.
 • Omdat ik dit heel goed over kan brengen in een taal die iedereen begrijpt.
 • Omdat ik goed duidelijk kan maken hoe beperkende overtuigingen werken en hoe je dat om kunt buigen naar helpende overtuigingen.
 • Omdat ik je graag wil helpen leren vat te krijgen op alle chaos en hectiek om je heen.
 • Omdat ik super enthousiast ben, goed kan luisteren en veel humor heb.
 • Omdat ik het leuk vind mensen te helpen bij het beter begrijpen van zichzelf.
 • Omdat ik een tomeloze energie heb.
 • Omdat ik respect heb voor iedereen.
 • Dat kennismaking met je onbewuste in kader van zelfrealisatie, voor iedereen een leerzaam feest kan zijn. Daar wil ik dol graag aan mee werken!

Opleiding, training en ervaring

 • BRTTCopyright Symbol Isolated on Transparent Background. Vector Line Art Stock Vector - Illustration of element, background: 134848020; Body remembers Trauma Therapy
 • NTI NLP trainersopleiding 2020 – 2021 (review)
 • Himalayan organ frequency training
 • Ondernemerstraining 2020
 • Sacred Soul awareness training Vrouw en Verbinding 2020
 • Mediumschap 2019
 • Opleiding Intermittent Fasting 2017
 • Life Navigator – 2016
 • Masterclass in Wonderen – 2016
 • Opleiding Spiritualiteit – 2016
 • Klankschaalopleiding 2016
 • The best of John Overdurf – 2015
 • Acipino Health academy – 2015
 • Hoofd, hart en lijf – 2014
 • De kracht van het lichaam – 2014
 • Topsport is ook kopsport – 2013
 • Oplossingsgericht Werken – 2012
 • Masterclass Coaches over Metaprogramma’s – 2012
 • De Kracht van de Adem – 2012
 • Systemisch Werken – 2011
 • Self-Connection – 2011
 • Vrouw en Verlangen – 2011
 • Familie opstellingen – 2011
 • NLP Coach opleiding – 2010
 • NLP Master Practitioner – 2009 (review)
 • NLP Master Practitioner – 2000
 • Practitioner NLP – 2000
 • Systeem intervisie werkgroep
 • Intervisiegroep Integratieve Kindertherapie Child Consult
 • Gesprekgroep ‘Vrouw in Gesprek’

Hoofd assistent – Trainer:

 • Oplossingsgericht werk
 • NLP practitioners
 • Code Rood met Bouke de Boer
 • Zomer practitioner NTI-NLP
 • Jongeren week NTI-NLP
 • NTI-NLP Next step
 • Youth academy – Uit de schaduw